Albums made Easy

Jag fick Add-on kitet i mars som innehöll ett litet turkost album från WRMK, extra plastfickor och en förpackning med tillhörande kort. Det är supergulligt och apssar perfekt till etttema album om tex en resa. Plastfickorna är fyrkantiga i 4”*4” och albumen är gjorda som special för instagramfoton men det måste det ju självklart inte vara. Jag tänkte idag tipsa om lite olika appar jag använder mig av till mitt pl-ande och scrappande.

Instagram:
Måste ju börja med Instagram! Har ni missat instagram eller tror att det inte är nått för er? ge det ett försök i alla fall. Det fungerar ungefär som en bilddagbok, man kan välja om man vill att vem som helst ska kunna se ens bilder eller om man har en s.k. ”låst profil” så man måste släppa in de man vill ska få se bilderna. Det som är extra kul är ju att när man laddar upp en bild så kan man lägga på filter, beskära och rätta till den m.m. och den färdiga sparas i ditt kameralbum på mobilen. Så om inte annat kan man ha instagram för att snabbt få lite snygga effekter på sina foton.

Jag gillar att framkalla mina instagrambilder och scrappa dem både som layout eller i Project life.

Kostnad: Gratis!
Fungerar för både Iphone och Android
.
.
InstaWeather:
Sen kommer en app som heter InstaWeather, man knäpper ett kort och sen läggs den aktuella temperaturen och vädret för ens position in på bilden, man kan välja mellan olika utseenden på hur vädret ska anges på fotot.
.
Kanon för att få med i Project Life ibland, speciellt vid t.ex. första snön, extrem värme eller som här en dag med regn regn regn:

Kostnad: Gratis men finns en Pro-version också med fler valalternativ, känns inte som den behövs!
Fungerar till både Iphone och Android vad jag kan utläsa.
.
.
HiCollage
Nu kommer en favorit! Förut hade jag flera stycken appar där man kunde göra kollage av sina foton men sen jag hittade HiCollage så använder jag endast den. Den är superenkel att använda, man lägger både till foton, ändrar upplägg, har med en text, datum eller dylikt i samma app. Man kan välja ända upp till 12 foton att ha med på collage och sen kan man spara dem antingen som 2:3 foto (rektangulärt fotoformat) eller 1:1 foto (kvadratiskt)

Kostnad: Gratis
Fungerar till både Iphone och Android
.
.
Adobe Photoshop Express:
För fotonördar (som mig) är det ju givet att ha Photoshop i mobilen, allra bästa redigeringsappen för att räta upp, ljusa upp, öka kontrast m.m. Enkel att använda, det finns ju inte många funktioner men tillräckligt för att hyfsa till ett mobilfoto när man måste, för det måste man väl lite då och då 😉

Kostnad: Gratis! (ja faktiskt)
Fungerar till både Iphone och Android, dessutom fungerar denna till mycket tidigare Androidtelefoner än de flesta andra appar!
.
.
Några snabba tips:
.
Picsart – Fotoredigeringsapp m.m. har inte provat men recensioner säger att den är grym!
Rhonna Designs – Scrap-app, scrappa mobilbilderna digitalt i appen. Tyvärr verkar den inte finnas till Android plus att den kostar en liten slant så därför får den inte mer än ett omnämnande men rolig är den.
Frametastic – App att göra fotokollage i.
Pocket – Läser en artikel, ser en fin bild, nått inspirerande när du surfar på telefonen eller paddan, stoppa det i ”fickan” och ha kvar att läsa senare. Enkel samlingsapp för att spara lite all möjligt som man vill hitta tillbaka till som recept, artiklar, en snygg layout osv.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Cattie's kortverkstad

Monthly kits for Project Life and scrapbooking

Project Life Sverige

Monthly kits for Project Life and scrapbooking

Elle's Studio Blog

Monthly kits for Project Life and scrapbooking

** Chic Tags- delightful paper tag **

Monthly kits for Project Life and scrapbooking

Monthly kits for Project Life and scrapbooking

%d bloggare gillar detta: